Дарение за новите герои на Пловдив направиха двама почетни консули

Дарение за новите герои на Пловдив направиха двама почетни консули

Един тон и сто дезинфектант, одобрен от СЗО, за почистване на повърхности и ръце дари на общината днес почетният консул на Молдова в Пловдив д-р инж. Веселин Чипев, информират от Profile international.

„Дарението е предназначено за всички служители на общината, общински предприятия и здравни работници, които въпреки опасността от COVID 19, са на работа.“, заяви дарителят. 
„Впечатлен съм от тези хора, от всеки един от тях! Те са на първата линия ежедневно, обслужват гражданите, независимо, че излагат здравето си на риск. Това са нашите нови герои!“, коментира щедрият пловдивчанин.

Един тон и сто дезинфектанти дарява и почетният консул на Казахстан Митко Солаков.
Количествата ще бъдат разпределени за дезинфекция на общинските сгради, по кметствата и общинските здравни заведения, поясниха от градската управа. 

„Това е похвално дело. В сегашната обстановка всяко едно дарение ни е нужно. Благодаря на почетните консули за жеста. Надявам се, че и други местни фирми и бизнесмени ще продължат да следват този добър пример и ще помогнат с каквото могат, за да се справим заедно в борбата с коронавируса.“, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Коментирай