Х-ти ЮБИЛЕЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ПОП И РОК МУЗИКА „СОФИЯ“ 2020

Х-ти ЮБИЛЕЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ПОП И РОК МУЗИКА „СОФИЯ“ 2020

В навечерието на празника на Столицата, на 15 септември, от 19:00, Платформа А6 – новото място за събития на открито до НДК ще събере изявени и млади композитори, текстописци, аранжьори и изпълнители, за да отпразнува Х-тото юбилейно издание на Фестивала за поп и рок музика – „София 2020”.

Фестивалът се организира от Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън”, с подкрепата на Министерство на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и в партньорство с Българска музикална асоциация /БМА/ и Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/.

Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента – фаворит може да бъде подкрепена чрез SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен. Средствата са в полза на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“, в подкрепа на: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме“.

Х-ти ЮБИЛЕЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ПОП И РОК МУЗИКА „СОФИЯ“ 2020
Х-ти ЮБИЛЕЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ПОП И РОК МУЗИКА „СОФИЯ“ 2020

Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.
Музикалният форум тази година е със специален поглед към още една обществено-значима кауза – подкрепа на българския туризъм.

Тази година, с партньорството на Министерството на туризма, Събитието ще презентира чрез видео материали непопулярни забележителности и кътчета от различни части на страната.

Слоганът на Х-тото юбилейно издание на Фестивала е „Ела, виж ме, чуй ме, открий ме – моята България!“, за да насочи вниманието на цялото ни общество, и не само, към уникалните ритми,
традиции и великолепието на нашата страна. Гала вечерта ще представи и рецитал с ретроспекция на изпълнения на песни, получили големите награди на фестивала през годините.
Като организатори и творци е важно да съхраним и подкрепяме българската поп и рок музика като посланик между поколенията, в изпълнителя на музиката да възпитаваме чувство на
отговорност, ред и дисциплина на духа и творчеството, а като граждани да бъдем съпричастни и чувствителни с проблемите на обществото ни, защото, всеки решен проблем прави живота ни по-
сигурен и по-добър! С творчеството и музиката заставаме в подкрепа на благотворителната кауза и казваме „Нека бъдем по-добри“!

Международен фестивал за поп и рок музика – София

www.sofiasong.bg, sofiasong@abv.bg

От Организационния екип на
Международен фестивал за поп и рок музика София

Коментирай